Ki is az animátor?

Ki is az animátor?

Az animáció latin eredetű szó, mely az ’animo’ szóból származik. Jelentése: lélek. A világon egyre több helyen (szálloda, fürdő, ifjúsági centrum, városi rendezvény, kemping, stb.) elérhető élményközvetítő szolgáltatás.


Az animáció története egészen a második világháború utáni gazdasági fellendülés időszakára nyúlik vissza, amikor a tömegturizmus szerte a világon fellendült. A szállodák nem igazán tudtak vendégeik számára megfelelő programokat kínálni a strandokon vagy éppen medencéken kívül, így a vendégek a szállodán kívül kerestek elfoglaltságot, vagyis a pénzük egy jelentős részét nem a szállodában költötték el. Ekkor merült fel az animáció gondolata, melynek célja a vendég szállodában tartása, illetve annak elérése volt, hogy legközelebb is az adott szállodát válasszák.

Magyarországon a 2000-es évektől kezdve építik be a szállásadók vendégeknek kínált szolgáltatásaik közé az animációt, ezzel próbálva kitűnni versenytársaik közül. Hazánkban is egyre többen ismerik meg ezt a típusú szórakozást és sokan közülük már konkrétan azokat a helyszíneket keresik, ahol ilyen jellegű szolgáltatásokat igénybe lehet venni.

Az animációnak több válfaja is létezik. Ezek a következők: sport animáció, gyermek animáció, túra animáció, showanimáció, beltéri animáció, vízi animáció, ünnepi animáció, élmény animáció, illetve kombinált-, évszakhoz kötődő animáció. Részletes leírást a szolgáltatások menüpont alatt talál róluk!

 

Vegye igénybe szolgáltatásainkat!

Kérjen ajánlatot online, most!